Известие

Collapse
No announcement yet.

Запотяване на стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запотяване на стъкла

Здравейте,
    пиша Ви по една дискутирана и преди тема, но на която не намерих ясно решение.
    Колата е Алфа 147. Онзи ден в Плевен валя огромен порой и градушка. Слязох да огледам алфата всичко наред ли и е и какво да видя - на баща ми също 147 нямаше грам запотено, а моята... кошмар. Все едно вътре е сауна. Сменен е преди 2 месеца филтъра на купето, но проблема си остава... Някой има ли идея как се оправя. Благодаря!

пп - Пропуснах да спомена - може и да няма общо, но видях в други теми че е споменато. Имам липси на антифриз, който изчезва нереално бързо.
    Last edited by MJ23; d.m.y г., 01:45.

100% Имаш спукан радиатор за парното вътре в купето , побързай със смяната че там дето капе може да направи други поразии , не е скъп около 70 лв. зависи как и от къде ще го намериш , и смяната му е малко кофти мисия ма кат за италянка !!!!!
    Другия признак е че запотеното се бърше малко трудно щото е от антифриз -мазно.

Comment

Виж под кората на чистачките да не са се запушили отворите за изтичане на водата.

Comment

То аз толкова и разбирам.. Ще я занеса на един познат да погледне, но исках да му дам основни насоки, в които да гледа.

Comment

Уж не било от радиатора на парното. Вече не знам и аз какво да я правя тази кола. Сега си пусна парното и веднага се запотят. При дъжд и да не я карам, да няма никой в нея пак става сауна. Теч на антифриз има, но лек. Вече не знам какво да правя при положение, че радиатора на парното всичко му е наред, а доколкото разбрах не е препоръчително да слагам от тези течности за запушване по радиаторите, понеже може да се скапе парното. Пълна безизходица!

Comment

Абе под мокета как е, имам предвид не стелките а мокета.И в багажника положението как е, да не ти пуска отнякъде 5-та врата.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

филтъра ти пак е за смяна. намокрил се е.
              JTD 105+

Comment

Здравейте колеги,

Да ползвам темата, че не намерих нищо подобно в търсачката.
                Имам следния проблем - събира се вода в джоба на вратата след дъжд.

Чак уплътнението е мокро долу.
                Проверил съм всички уплътнения, както и тапите за алармата, които предполагам че са тези:

Идеи? Възможно ли е да е от огледалото?
                Romeo 147, TS 1,6 2001

Comment

Затвори си прозореца като вали.

Огледалото като махнеш,първо има сцепена гумена тапа през която минават кабелите, и някво парче пореста гума в основата на огледалото.Ако ги няма може да влезе вода във вратата, ма то принципно и през външната лайсна в основата на прозореца си влиза.Под кората на вратат трябва да има един бял чаршаф залепен за самата врата по края.Ако го няма/при някакъв ремонт да е свален/ или е разлепен може да подлизва от някъде.Свали си кората и погледни от вътрешната страна, достатъчно прашно е и стичането ще остави следи.И ако сваляш кората използвай случая да си намажеш релсата на водача на стъклото с гресчица.Ако го няма въпросния чаршаф купи си найлон на метър изрежи си едно парче и го залепи с лепило или като мене със самозалепящо алуминиево фолио или двустранна лента.То тоя чаршаф много прилича на подложките за ламинат може би може да се ползва най тънката подложка и става като оригинално.На първо време свали говорителя, ако зад него няма чаршаф или е сцепен може би е от там.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Вече чух какво ли не. Филтър, клапата дали работи, нямам си и идея. Просто е кошмар! При дъжд се поти, ако пусна парното дори да не е най-топло и на 2 - след 1 минута пак се запотяват стъклата. Нямам и идея какво да пробвам вече, живея в един от най-шибаните градове в България - Плевен, тук майстор разбиращ от Алфи няма. Уличното осветление до 19:30 липсва, после пък от дървета не виждаш нищо и познайте как се кара на тъмно при такава сауна вътре - кошмар. А зимата тепърва предстои и искам веднъж завинаги да го разреша този проблем. Слушам всякакви предложения, идеи, включително някой бе писал в други теми при конденз какво се прави. Благодаря на всеки за съвета!

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Пропуснах да отбележа още няколко подробности - майстора ми казва, че радиатора на парното бил добре. Да, ама антифриза продължава да се губи. Запотяването при дъжд е мазно, преи малко си бях вкъщи, преръсваше, слизам до колата и отстрани на странитчните прозорци около оплатненията светло синьо запотено и мазно.

Comment

Колега,когато пуснеш клапата за рециркулация на въздуха струята на въздуха увеличава ли се? Така както си описал проблема ми мяза,че клапата е блокирала в затворено положение. Когато се затвори, струята става по-силна. Направи този тест и кажи мени ли силата на струята при отваряне и затваряне на клапата.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
                      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Щом радиаторът е добре,ми е интересно да разбера теорията на майстора за безследно изчезналият антифриз.
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Теорията беше следната - ами гледах няма нищо, по водния радиатор имало малко омаслено... Преди това колата я караше баща ми попитах го него май ми бяха сипвали няккава течност да заздрави радиатора, ама не помня - пълна каша! Иначе за клапана когато свети струята е доста по-силна !

Comment

Значи затваря.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
                            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Това какво трябва да значи, че функционира правилно ли? За съжаление съм много скаран на тема коли, откъм техническа част. Когато средното копче свети духа значително по-силна струя, когато не свети струята е по-слаба. Имам известни опасения да не ми правят проблеми и уплътненията на страничните стъкла, защото помня някои от тях не бяха много плътни.
                              Last edited by MJ23; d.m.y г., 01:34.

Comment

Working...
                              X